Hírek az interaktív tábla világából

Viszonteladói tréning 2012

Email Nyomtat PDF
Március végén a Qomo Hitevision képviselőjének vezetésével 1 napos tréninget tartottunk viszonteladónk részére, melynek sikeres elvégzéséről igazolást, oklevelet is kaptak. Az egy napos intenzív tanfolyam lehetőséget adott arra, hogy a táblaszerelése, beüzemelése mellett a különböző javítási feladatokat is megismerjék, megtanulják, és így sokkal gördülékenyebben tudják kiszolgálni vevőiket. A tréning telt házzal zajlott, ahogyan azt a képek is mutatják.Köszönjük a részvételt!
 

Technika nélkül nincs oktatás

Email Nyomtat PDF

Veszprém - Oktatótáblák és elektronikus ellenőrző könyv, interaktív tan- és oktatóeszközök kiállításokkal és előadásokkal mutatták be a legmodernebb oktatáspiaci újításokat és módszereket a Sulibörzén, a Balaton Plázában.

A huszonegyedik század technikai vívmányaival, dokumentumkamerákkal, digitális palatáblákkal és tananyagokkal ismerkedtek pedagógusok és diákok egyaránt a közelmúltban rendezett Sulibörzén, amelyen Némedi Lajos alpolgármester köszöntőjében elmondta, a tudás iránti vágyunk alapvető, ennek fejlesztéséhez pedig elengedhetetlenek a korszerű eszközök.

Az elektronikus tollal működő interaktív tábla több veszprémi szakiskola kedvence. Ezek előnye, hogy írás közben a kezünkkel is hozzáérhetünk a táblához, mivel nem érzékeli vezérjelként érintésünket. Az egyre elterjedtebb E-ellenőrzőkönyv pedig közvetlenül az iskolai elektronikus naplóból olvassa ki az adatokat, így azonnal naprakész információkat jelenít meg.

A technikai újítások széleskörű tárházát ismertető, sportprogramokkal is színesített roadshow-n táncos és zenés műsorok szórakoztatták a közönséget.

- A cikk a naplo-online.hu / Kultúra és oktatás rovatában jelent meg -
A cikkben említett kiállításon a Stiefel Eurocart Kft. is részt vett digitális tananyagaival és interaktív eszközeivel.

 

Cabri szoftver minden interaktív táblához!

Email Nyomtat PDF

2011. március 24-től a Stiefel Kft. minden kiszállított Qomo tábla mellé a Cabri (francia cég magyar nyelvű szoftvere; http://www.cabri.com/ ) Cabri II Plus és a Cabri 3D matematikai szoftverek magyar nyelvű teljes verzióját adjuk ajándékba, amely 30 napig ingyenesen használható.  Ha a CD mellé adott kupont használja az iskola, akkor 15% kedvezménnyel vásárolhatja meg a program bármely verzióját!

Cabri II Plus síkgeometriai oktató program

A Cabri II Plus a világ egyik legnépszerűbb geometriai oktatóprogramja, amelyet a világ számos országában alkalmaznak immár két évtizede nemcsak a geometria, hanem a matematika számos egyéb területének oktatásában is, jelentős eredményeket elérve a tanulók teljesítményének növekedésében.

A Cabri dinamikus, sokoldalúan alkalmazható program, mely rendkívül hatékony eszköz az aktív tanuláshoz. A szoftver különösen jól kihasználja a Qomo interaktív táblák nyújtotta lehetőségeket, alkalmazásával a tanulók a matematikával interaktív módon, az informatika eszközeivel is segítve ismerkedhetnek meg.

Cabri 3D térgeometriai oktató program

A Cabri 3D programot a háromdimenziós világ felfedezésére, ábrázolására, vizsgálatára tervezték. Biztosítja a hagyományos eszközökkel csak időigényes módon megközelíthető problémák (testek áthatása, poliéderek kibontása stb.) gyors vizsgálatát.

A Cabri 3D program használatával számtalan háromdimenziós objektum (pl. kitérő egyenesek, síkok, kúpok, gömbök, egyéb testek) gyors megszerkesztésére, megjelenítésére és módosítására nyílik lehetőség. A dinamikus ábrák - a legegyszerűbbektől kezdve egészen a legösszetettebbekig - könnyedén előállíthatók, látványosan animálhatók. Az objektumok jellemző adatai lemérhetők, a pontok koordinátái, az alakzatok egyenletei meghatározhatók, a szerkesztés menete újrajátszható. A beépített tudományos számológéppel a bonyolultabb számítások gyorsan elvégezhetők.

A programok leírása megtalálható webáruházunkban is, ahol számos egyéb oktató cd közül válogathat!
 

Hundidac Road-show 1. állomás

Email Nyomtat PDF

A 2011 tavaszán induló oktatási kiállítás első állomása március 18-án Tatabányán a Vértes Centerben került megrendezésre. Örömünkre sok diák is ellátogatott a kiállításra, és szívesen próbálta ki új I. és II. világháború feladatmegoldó szoftverünket. Az ügyes diákok egy kis ajándékkal távozhattak tőlünk.

 

A tanterem nem meeting room

Email Nyomtat PDF

A nem megfelelő prezentáció-technológiai berendezések egészségkárosító hatásúak is lehetnek.

A hazai közoktatás jelentős lépéseket tesz, hogy a korszerű prezentáció-technológiai berendezéseket beépítse az iskolák napi gyakorlatába. Az intézményekben mind gyakoribbá válik a projektorok és interaktív táblák használata, melyek bevezetésére hamarosan uniós források is rendelkezésre állnak. Nem mindegy azonban, milyen készülékek kerülnek az egyes előadótermekbe, mert a nem megfelelőek akár egészségkárosító hatásúak is lehetnek. A szigetország táblatendereiért is felelős Brit Oktatástechnológiai és Kommunikációs Ügynökség, (Becta) a közelmúltban közzétette iskolákban használatos projektorokra vonatkozó felmérésének eredményeit és ajánlásait. E szerint messze nem mindegy, milyen projektorok dolgoznak az egyes iskolákban, hiszen az üzleti és az iskolai prezentáció elvárásai különböznek.

Bővebben...
 

Digitális táblák vagy padok?

Email Nyomtat PDF

Eredetileg megjelent: rtlklub.hu  cikk az eredeti helyén >>

Egy ilyen tábla egy átlagos iskola költségvetéséhez képest nagyon drága, legalább 300 ezer forint. De alig 6 év, és minden második magyarországi tanteremben lehet ilyen. Furcsa elképzelni, hogy még olyan iskolákban is, ahol egyelőre például új padokra sincs pénz. Pedig a digitális táblák valószínűleg alapvetően átalakítják az oktatási rendszert.

Bővebben...
 

Új elektromágneses interaktív tábla a Qomo-tól

Email Nyomtat PDF
Az amszterdami ISE vásáron mutatta be a Qomo új elektromágneses tábláit. A 78”-os (160×120 cm-es) és 88”-os (183×130 cm-es) méretben készülő, kemény felületű interaktív táblák nemcsak külsőleg újultak meg, és kaptak elegáns, eloxált alumíniumkeretet, de műszakilag is korszerűsítette őket a Qomo. Az új, 9 pontos kalibrációval sokkal pontosabban beállítható a tábla, duális üzemmódjának köszönhetően pedig egyszerre ketten is dolgozhatnak rajta. A Flow!Works táblaszoftver is új funkciókkal bővült, például már lehetőség van külső linket is beilleszteni az előadásba. Az interaktív tábla fontosabb funkciói a két szélen elhelyezett gyorsgombokról is elérhetők, így nem kell a táblaszoftvert sem előhívni.
Bővebben...
 

Interaktív tábla az óvodában

Email Nyomtat PDF

Eredetileg megjelent: iot.hu cikk az eredeti helyén >>

Kell-e interaktív tábla az óvodába? Ha igen, mire lehet használni? Hogyan vezessük be az óvodai nevelésbe az új eszközt? Sok ehhez hasonló kérdés fogalmazódik meg minden olyan óvópedagógusban, aki interaktív tábla vásárlás, használat előtt áll.

Bővebben...
 

ISE 2010, Amszterdam: az oktatás digitális távlatai

Email Nyomtat PDF

Amszterdam apró szemű esővel és hideg széllel fogadta az ISE, az Európai Integrált Rendszerek vásár résztvevőit és látogatóit. Az eső sem tudta azonban kedvét szegni annak a több tízezer érdeklődőnek, akik első kézből akartak megismerkedni az információtechnológia újdonságaival.

A kiállítás képei itt: ISE 2010 képek

Bővebben...
 

A Stiefel-csoport lett a Qomo interaktív eszközök közép-európai disztribútora

Email Nyomtat PDF

A Qomo HiteVision, Kína vezető interaktív tábla gyártója és a Stiefel-csoport megállapodása alapján 2009. augusztusától kezdve azokban a közép-európai országokban, ahol a cég jelen van, a Stiefel disztribútorként forgalmazza a Qomo interaktív táblákat, dokumentum-kamerákat, távvezérlő palatáblákat, interaktív paneleket és szavazórendszereket. A Qomo azon kevés gyártó közé tartozik, amely egyaránt gyárt ujjal vezérelhető és elektronikus tollal működő interaktív táblákat is, így azok is megtalálhatják a választékban a nekik megfelelő eszközt, akik már rendelkeznek valamilyen táblával, és megszokták annak használatát. A digitális távvezérlő palatábla, a dokumentum-kamerák és a szavazórendszer pedig bármely gyártó interaktív eszközeivel együttműködik.

Bővebben...
 

Beindul a Smart-táblák gyártása Magyarországon

Email Nyomtat PDF

Gyerek Smart tablávalBeindult a digitális interaktív iskolai táblák összeszerelése Magyarországon, a német Zollner AG váci üzemében - írja a Világgazdaság 2009. március 24-i számában Sági Gyöngyi. A megbízást a globális szerződéses gyártással foglalkozó cég az ezen termékek piacvezető gyártójának számító kanadai Smart Technologiestől nyerte el.

Bővebben...
 

Miért használjuk az interaktív táblát?

Email Nyomtat PDF

Miért használjuk az interaktív táblát?Tanári vonás...
Miért használjuk az interaktív táblát?
Tizenhárom ok
írta: Dr. Mary Ann Bell
A különböző prezentációs eszközök egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azon oktatók körében, akik ötleteket és információt akarnak megosztani diákok kisebb-nagyobb csoportjaival.

Bővebben...
 

Amerikában és Angliában már árulják a SMART multitouch iskolai asztalát, a Smart Table-t

Email Nyomtat PDF

Amerikában és Angliában már árulják a SMART multitouch iskolai asztalát, a Smart Table-tÉszak Amerikában és az Egyesült Királyság országaiban már kora tavastól a forgalmazókhoz kerülnek a Smart többérintős, többemberes interaktív, iskolákba szánt asztalai. Egy rövid videó mutatja be a tanulók új kedvencét... 

Bővebben...
 


Ön itt van: Főoldal Interaktív eszközök Hírek az interaktív tábla világából

Elérhetőségeink

Stiefel Eurocart Kft. |  1155 Budapest, Kolozsvár u. 13., +36 (1) 451-20-16