Történelmi digitális tananyagok

Digitális feladatgyűjtemény - I. Világháború

Email Nyomtat PDF

Digitális feladatgyűjtemény – I. Világháború

A Stiefel Interactive legújabb fejlesztése az I. Világháború és előzményei, valamint a Szovjetunió létrejöttének eseményeit feldolgozó digitális feladatgyűjtemény. Remekül kiegészíti az I. Világháború és a két világháború közti időszakot feldolgozó digitális tananyagunkat, de anélkül is remek gyakorló és ellenőrző feladatokat találhatunk benne, mellyel az összefoglalás, egyes témakörök áttekintése, a megtanult információk elmélyítése élményszerűvé, a tanulás könnyebbé és hatékonyabbá válik.

Az alábbi témakörökben találhatunk feladatokat: Az első világháború előzményei, A világháború kezdetei, Forradalmak Oroszországban, A háború befejezése, Fegyverek és frontok, Magyarország a háborúban, A háborút lezáró békerendszer, Magyarország a háború után, Trianoni békediktátum.

 

Bővebben...
 

Digitális feladatgyűjtemény - újdonság a Stiefeltől

Email Nyomtat PDF

Digitális feladatgyűjtemény – II. világháború a Stiefeltől

A Stiefel Interactive legújabb fejlesztése a II. világháború és előzményei témaköreinek feladatos feldolgozása. Remekül kiegészíti a II. világháború és a két világháború közti időszakot feldolgozó digitális tananyagunkat, de anélkül is remek gyakorló és ellenőrző feladatokat találhatunk benne, mellyel az összefoglalás, egyes témakörök áttekintése, a megtanult információk elmélyítése élményszerűvé, a tanulás könnyebbé és hatékonyabbá válik.

 

Bővebben...
 

A Feladatok a Római Birodalomhoz c CD-nk leírása

Email Nyomtat

Topográfiai ismeretek

Talán nem szorul különösebb magyarázatra, hogy a topográfiai ismereteknek, az egyes történelmi események térben való elhelyezésének milyen meghatározó jelentősége van a történelem oktatásában. A térbeli tájékozódáshoz és még inkább az "értő térképolvasáshoz" kapcsolódó készségek kialakítása azonban messze túlmutat a történelem tantárgy keretein. Elegendő csupán napjaink digitális világához kapcsolódó vizuális jelrendszerekre, vagy az „ikonisztikus” megjelenési formák hétköznapi térnyerésére gondolni.

A történelmi folyamatok megértésén, megfelelő kontextusba helyezésén túl a térképhasználat egyértelműen e vizuális jelrendszer dekódolásához, értelmezéséhez, összefüggések felismeréséhez és az önálló ismeretszerzéshez nyújt segítséget.
Az elsősorban – de korántsem kizárólagosan – topográfiai ismeretekhez kapcsolódó digitális tananyagainkat igyekszünk a fenti célokhoz igazodva összeállítani.

Feladatszerkesztő CD

A CD indítása után a feladatszerkesztő két részre oszlik

Feladatszerkesztő

  1. A képernyő bal oldalegy üres fehér lapot találunk, erre a lapra tudjuk elhelyezni a kiválasztott feladatokat, itt fog megjelenni az összeállított feladatlapunk.
  2. A képernyő jobb oldalán jelennek meg azok a feladatszelvények, amelyek közül választhatunk a feladatlap összeállításakor, továbbá ezen a részen találjuk az alkalmazás vezérlőelemeit, menüpontjait.
Bővebben...
 

Hogyan válasszak táblát?


Iratkozzon fel hírlevelünkre, és időről időre értesülhet az interaktív világ aktualitásairól és akcióinkról, újdonságainkról!
Név:*
E-mail:*
intézmény:
OM kód:
Hány interaktív táblájuk van?:
Interaktív táblák típusa:

QOMO HiteVision
Ön itt van: Főoldal Digitális tananyagok Történelmi digitális tananyagok

Elérhetőségeink

Stiefel Eurocart Kft. |  1155 Budapest, Kolozsvár u. 13., +36 (1) 451-20-16