TIOP interaktív csomagok

A Stiefel Interactive által összeállított csomagok megfelelnek a TIOP 1.1.1 kiírás műszaki előírásainak, és az adott pénzügyi lehetőségek között a legmagasabb elérhető tartalmat kínálják. Különösen az interaktív tantermi csomagok esetében az előírt eszközökön kívül egy sor nagy értékű ajándékot is adunk azoknak az iskoláknak, akik nálunk vagy viszonteladóinknál rendelik meg ezeket az eszközöket.

A TIOP 1.1.1./07/1 pályázat műszaki paramétereit az NFÜ honlapján innen töltheti le: >>>Megjelent a TIOP 1.1.1-11 pályázat tervezet

Email Nyomtat PDF
Az NFU honlapján már olvasható a TIOP 1.1.1-11-es pályázati felhívás tervezete. A Stiefel Interactive új SNI eszközökkel, és kibővült táblakínálattal készül az új TIOP pályázati fordulóra.
Keressen bennünket, amennyiben bővebb tájékoztatásra, vagy pályázatához segítségre lenne szüksége!

Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.
06/20-502-85-55
 

Szakszerű pályázati kiírás=gyors eszközbeszerzés!

Email Nyomtat PDF
Szakszerű pályázati kiírás=gyors eszközbeszerzés!

Tudja, hány közbeszerzés hiúsul meg a szakszerűtlen műszaki kiírás miatt?

És tudja, hány iskolának okoz bosszúságot, hogy nem azt kapja, amit szeretett volna a hibás műszaki leírás miatt?

Kerülje el ezeket a csapdákat! Vonjon be szakértőt a pályázatok oktatástechnikai kiírásába is!

Tudjuk, hogy kitűnő IT-szakemberek, jogászok, pályázati kiírásokkal foglalkozó irodák segítik Önöket, hogy a kiírás és a lebonyolítás jogilag teljesen rendben legyen, és ne adjon okot későbbi jogi procedúrákra. Ez azonban nem elég!

A legjobb jogászok sem lehetnek szakértők minden beszerzési területen, és főleg nem ismerhetik alaposan azt a több ezer féle taneszközt, amelyre az iskoláknak szükségük lehet. Sőt! Gyakran még maguk az iskolák, fenntartók sem tudják pontosan, mi az ami egyáltalán beszerezhető, mik az újdonságok és mi az, aminek régen megszűnt a gyártása.

Bővebben...
 

Mi a jó műszaki tartalom? Ami a tanárokat segíti.

Email Nyomtat PDF

Mi a jó műszaki tartalom? Ami a tanárokat segíti.

Forrás: H.É.T. Számítástechnikai és Konferenciaszervező Bt.

Nem elegendő a számítástechnikai eszközök jobb műszaki paramétereit figyelembe venni, fontos, hogy a tanár, aki használja, hatékonyabb munkát tudjon végezni, és szívesen is használja az eszközt.

Érdemes kiírások esetében végiggondolni, hogy a tábla tudja az alábbiakat:

Tanárokat segítő tulajdonságok:

  • könnyű kezelhetőség
  • könnyen megtanulható táblaszoftver (nem kell hozzá többnapos tanfolyam, már néhány óra képzés után megkezdhető a használata)
  • korlátlan licencű táblaszoftver (a diákok gépére, könyvtárban, számítógépteremben lévő gépekre is feltelepíthető) – másnál csak a táblával együtt működik a szoftver korlátlanul, tábla nélkül korlátozott vagy demo verzióban
  • egyszerre 2 tollal való használhatóság
  • fontosabb programbillentyűk a táblán közvetlenül elérhetők (pl. a Smart-on nincs ilyen), köztük szabadon programozható gyorsbillentyűk bármilyen program elindítására (pl. PowerPoint)
  • vezeték nélküli használatra való alkalmasság (a számítógép nem kábellel van összekötve a táblával)
  • kemény felületű tábla – hosszú élettartam, felületi sérülések nem befolyásolják az interaktív használatot
  • alacsony súly – könnyebb mozgathatóság vagy gyengébb, gipszkarton falra szerelhetőség (25 kg alatt)
  • olcsó tartalék toll
Bővebben...
 

Tipikus hibák a TIOP kiírások interaktív táblákra vonatkozó részeiben

Email Nyomtat PDF

Tipikus hibák a TIOP kiírások interaktív táblákra vonatkozó részeiben

Forrás: H.É.T. Számítástechnikai és Konferenciaszervező Bt.

Az alábbi hibákat 50-nél több korábbi TIOP 1.1.1.-07 pályázati kiírásból gyűjtöttük össze. Ezek közül 4-et teljesen visszavontak (ebből 2-ben új kiírásra sincs lehetőség, mert az ESZA nem járult hozzá a hosszabbításhoz), 10-et újra kiírtak, módosított feltételekkel, további 17 esetében pályázói kérelemre módosították az eredeti műszaki kiírást. A többi esetében részben már eredményt hirdettek.

A pályázatok kiírásánál a legtipikusabb általános hiba a kínálati ár túlzott súllyal való szerepeltetése, miközben a megnyert összeg adott, és a megtakarítással a kiíró nem gazdálkodhat, hiszen a finanszírozó közvetlenül a nyertesnek fizet. Így az elérhető magasabb műszaki tartalom helyett csak az államnak spórolnak meg forrást. A helyes stratégia az elvárt műszaki tartalom maximalizálása lenne.

Gyakran előfordul, hogy a kiírók szándékaik szerint a legbővebb műszaki tartalmat szeretnék elérni, ezért megbíznak egy informatikust ennek összeállításával. Ilyenkor születnek a „több RAM, több merevlemez, magasabb lumenszám” típusú kiírások, néha egymásnak ellentmondó paraméterekkel. A gyakorló pedagógust vagy oktatástechnikust ritkán kérdezik meg, így legtöbbször az marad ki a kiírásból, ami valóban segítené a tanárok munkáját – az oktatószoftver, a hasznos kiegészítők, a részletesebb oktatás (ld. bővebben: „Mi a jó műszaki tartalom?” című külön összefoglalóban)

Alább összefoglaljuk a leggyakrabban előforduló kiírási hibákat vagy sutaságokat.

Bővebben...
 

Szállítási és szerelési költséget nem fizet a TIOP

Email Nyomtat PDF

Alább tesszük közzé a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség állásfoglalását a TIOP-1.1.1/07/1. pályázaton elszámolható szállítási illetve szerelési költséggel kapcsolatban:

From: NFÜ Központi Publikus Cím [mailto: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. ]

Sent: Tuesday, April 27, 2010 2:01 PM
To: Tóth Magdolna
Subject: TIOP-1.1.1/07/1.

Tisztelt Tóth Magdolna!

Köszönettel fogadtuk a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség E-ügyfélszolgálati felületére érkezett megkeresését, a TIOP-1.1.1/07/1. A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése című pályázattal kapcsolatban, melynek tárgyában az alábbiakról tájékoztatjuk.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL


Ön itt van: Főoldal TIOP információk

Elérhetőségeink

Stiefel Eurocart Kft. |  1155 Budapest, Kolozsvár u. 13., +36 (1) 451-20-16