Földrajzi digitális tananyagok

Földrajzi feladatlap szerkesztők

Email Nyomtat PDF

Magyarország földrajza – feladatlap szerkesztő

A programban összesen 12 oldalon, oldalanként 6 féle térképes feladatot találhatunk, amikből válogatva saját dolgozatot tudunk összeállítani, valamint lehetőség van egyéni, hosszabb kifejést igénylő feladatok megadására is. A feladatlap-szerkesztővel egyszerűen, könnyen, és profin összeállított feladatlapokat, dolgozatokat, vizsgákat készíthetünk el. ITT>>> online megvásárolható.

Hasonló felépítésű feladatlap szerkesztő CD-k készültek Európa földrajzához, az Eurázsián kívüli világ földrajzához és Ázsia földrajzához is. Ide kattintva meg is vásárolhatja ezeket!

 

Földrajzi digitális tananyagok - Ázsia földrajza

Email Nyomtat PDF

Ázsia földrajza

A különböző tematikájú térképek mindegyike nagyítható, belőlük kivágat készíthető, és a rajtuk lévő rétegek külön-külön kapcsolhatók az óra anyagának, illetve a felmerült kérdéseknek megfelelően.

A természet-földrajzi térképeken belül találhatunk térképeket Ázsia határairól és részeiről; domborzatáról és vízrajzáról; kialakulásáról és földszerkezetéről; éghajlatáról (monszuntérképpel); valamint természetes növényzetéről és talajairól.

A társadalom-földrajzi térképek az alábbi témákat ölelik fel: Országok, települések; Népesség, nyelvek és vallások; Bányászat, ipar; Mezőgazdaság; és Közlekedés, idegenforgalom.

A természet-földrajzi és társadalom-földrajzi tematikájú térképek mellett nagyobb felbontású térképek foglalkoznak Nyugat- és Dél-Ázsia országaival, valamint Kína, Korea, Japán és Mongólia területével.

A tananyagot ITT>>> online is megvásárolhatja.

 

Földrajzi digitális tananyagok - Eurázsián kívüli kontinensek fölrajza

Email Nyomtat PDF

Eurázsián kívüli kontinensek földrajza

A különböző tematikájú térképek mindegyike nagyítható, belőlük kivágat készíthető, és a rajtuk lévő rétegek külön-külön kapcsolhatók az óra anyagának, illetve a felmerült kérdéseknek megfelelően. Az Eurázsián kívüli kontinensek földrajza külön térképeken foglakozik Afrika, Ausztrália, Észak-és Közép-Amerika, Dél-Amerika és a Sarkvidékek földrajzával. Emellett ábrázolja az időzónákat is.

Minden földrészen belül egy természet-földrajzi és egy társadalom-földrajzi tematikus térképpel találkozunk.

A digitális tananyag, melyet interaktív táblával együtt használva magyarázatokkal, és különböző jelekkel láthatunk még el a tananyagnak megfelelően ITT>>> online is megvásárolható!

 

Földrajzi digitális tananyagok - Bolygónk Földrajza

Email Nyomtat PDF

Bolygónk földrajza

A különböző tematikájú térképek mindegyike nagyítható, belőlük kivágat készíthető, és a rajtuk lévő rétegek külön-külön kapcsolhatók az óra anyagának, illetve a felmerült kérdéseknek megfelelően.

A természetföldrajzi térképeken belül választhatunk a Föld domborzati térképe, éghajlati térkép (évi átlaghőmérséklet és évi csapadékmennyiség, valamint a globális felmelegedés ábrázolása), a földrajzi övezetesség, természetes növényzet, talajok és a szerkezeti morfológia témájú térképek között. Bármelyik térkép a vaktérképből kiindulva látható el külön-külön, vagy egyszerre akár az összes réteggel, így a tanár maga döntheti el, hogy mennyi információt szeretne a diákok elé tárni. Interaktív táblával együtt használva a térképekre feliratok, magyarázatok is kerülhetnek. Digitális Térképjelek Képgalériánk segítségével saját magunk állíthatunk össze jelekkel ellátott térképeket.

A Gazdaság- és társadalom-földrajzi térképek 3 nagy témát ölelnek fel: a Föld politikai térképe; Gazdaság, közlekedés ( ezen belül: szövetségi rendszerek, az országok fejlettségi szintjei), és Nyelvek és vallások (nyelvek, rasszok és vallások).

Bolygónk földrajza című interaktív tananyagunkat még további térképekkel és információkkal láttuk el: A világ zászlói, időzónák, és népesség témában.

Bolygónk Földrajza című digitális tananyagunk ITT>>> online is megvásárolható.

 

Földrajzi digitális tananyagok - Európa földrajza

Email Nyomtat PDF

Európa földrajza

A különböző tematikájú térképek mindegyike nagyítható, belőlük kivágat készíthető, és a rajtuk lévő rétegek külön-külön kapcsolhatók az óra anyagának, illetve a felmerült kérdéseknek megfelelően. Minden térkép gyakorlatilag egy vaktérképből kiindulva rétegezhető szabadon, az aktuális témának megfelelően. Interaktív táblával és Stiefel digitális képgaléria térképjeleivel együtt használva feladatokat is készíthetünk a térképekkel, vagy feliratokkal, magyarázatokkal láthatjuk el az órán elhangzottaknak megfelelően.

Domborzat

Országok

Éghajlat

Találhatunk még térképeket az ipari területekről, mezőgazdaságról, népességről, beszélt nyelvekről, a természetes növényzetről és végül az Európai Unióról.

A digitális tananyag, mely akár interaktív tábla nélkül is kiválóan használható ITT>>> megvásárolható!

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL


Ön itt van: Főoldal Digitális tananyagok Földrajzi digitális tananyagok

Elérhetőségeink

Stiefel Eurocart Kft. |  1155 Budapest, Kolozsvár u. 13., +36 (1) 451-20-16